Leave a comment

O oprire de mulți ani

Se spune că un om deștept știe să poarte o discuție la orice nivel, că știe să se coboare la un anumit nivel dacă este nevoie, dar ce ne facem când uităm să încheiem acea discuție?

Câteodată uităm ce ne place în viață, uităm să ne uităm din exterior la omul cu care purtăm acea discuție, nu realizăm că ne pierdem în detalii, că țelul nostru este altul , iar că, la această masă am făcut doar o mică oprire. Poate că am avut o curiozitate , cred că , sigur, a fost o curiozitate , altfel nu se explică șederea noastră prelungită: o curiozitate a dus la alta și tot așa.

Nu realizăm că ne-am oprit ani la acea masă, că, de fapt, nu mai discutăm demult cu acel om, curiozitatea a încetat și ea să mai existe la un punct. Ne-a prins , în mrejele sale, una din fetele fatidice ale vieții , pe numele ei :Obișnuința.

Cumva se alintă pe lângă noi și Dependența, acel om a profitat de greșeala noastră de a ne satisface curiozitatea și a intrat în viața noastră. Ne-a ținut pe loc,ne-a distras atenția de la drumul nostru timp îndelungat.

Poate că e greu , dar e vremea să  dăm singuri un șut în scaunul pe care stăm ca să nu mai avem loc la acea masă, să lăsăm un loc liber în urma noastră.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: