3 Comments

Incultura – normalitate în zilele noastre

De câteva ori pe săptămână mă lovesc de stundenții minunați ai unei facultăți de stat. Culmea ironiei o reprezintă faptul că acești copii ocupă locuri plătite din bugetul statului. Teoretic , aceste locuri sunt rezervate copiilor cu rezultate foarte bune, însă practica ne omoară. O elevă cu medie peste 9 , studentă în anul II, a trecut in bibliografia unui referat următoarele : internet, curs, suport de curs – am rămas fără cuvinte, vorba lui Mircea Badea: “așa ceva?!” . Alta a scris “Imanuel Cant” – săracul se zvârcolește în mormânt probabil. Întelegeam dacă scria “Imanuel” in loc de “Immanuel”, poate nu știa, dar Kant știe și un copil de clasa a 6 a că se scrie cu “K” și nu “C”.
“Vă rog” se scrie “v-a rog” si multe alte greșeli de genul.
Vă întrebați dacă școala română produce idioți? Ei bine, nu îi produce, dar îi acceptă, îi tolerează și culmea le plătește școlarizarea și le dă și burse de merit.

Advertisements

3 comments on “Incultura – normalitate în zilele noastre

  1. Reblogged this on Basil Wheel.

  2. Ai dreptate și ce e mai rău e că nu e ceva nou, ci a devenit un clișeu deja. Asta e părerea generala despre învățământul românesc și în consecință din ce în ce mai mulți elevi eminenți emigrează înspre occident. Din ce am auzit parcă ultima dată au mai corectat problema asta la bac impunând reguli mult mai stricte rezultând note mai mici și predominant mai pe merit. Pe scurt cred că ceva tot s-a îmbunătățit dar mai e încă mult de lucru. Când vine vorba de băsescu, ACTA și alte cele toată lumea protestează, dar nu am văzut un om cu pancardă în fața primăriei pe care să scrie: opriți copiatul la bac!. Părerea mea e că suntem prea ipocriți.

    • Păi cum ar putea să iasă mami și cu tati în stradă și să obiecteze că progenitura copiază? Nu ar mai putea să se laude cu inteligența si notele copilului… 😐

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: